Derfor bør du forhandle renten med banken din

Forhandler du jevnlig renten med privat-banken din? Dette bør du også gjøre med banken du bruker til bedriften din! Her kan det nemlig være penger å spare.   

I den siste tiden har Norges Bank gradvis satt opp styringsrenten, og det er varslet at renten vil fortsette å stige framover. I perioder som dette blir forskjellene på rentetilbudene hos de ulike bankene ofte økende. Det er ikke automatikk i at du tilbys bankens beste rente – og det er sjeldent at bankene har faste priser. Det du betaler for lånet ditt er resultatet av en avtale mellom deg og banken, og den kan (og bør) reforhandles med jevne mellomrom.  

De er også flere faktorer enn kun renten som er verdt å sjekke ved et eventuelt bankbytte. Det er blant annet lurt å sjekke hvilke gebyrer banken opererer med og muligheten for sammenkobling med regnskapssystemet ditt. Er det for eksempel mulig at kontoutskrifter kommer automatisk inn i regnskapet? At du kan sende betalinger rett til banken fra regnskapsprogrammet? Og kan vi i regnskapskontoret ditt enkelt få tilgang til bedriftskontoen din? 

Ønsker du råd om rente og valg av bank?

Det å finne den beste banken for din bedrift kan være vanskelig. Hos oss får du personlig veiledning og gode råd, slik at du kan ta de smarte valgene.

Ta kontakt med en av våre erfarne medarbeidere for en prat.

Bjørn Næss, daglig leder, Partner regnskap
Bjørn Næss
Daglig leder
Hos oss får du smarte systemer og personlig veiledning til din bedrift.