Effektiv digitalisering

Det er spennende tider i regnskapsverdenen. For utfordringene og spørsmålene er mange. Hvor automatisert kan regnskapsføringen bli? Blir regnskapsføreren overflødig?

Effektive løsninger

Morten Bjørheim er regnskapsfører i Partner Regnskap. Han forklarer hvordan de har merket digitaliseringen i bransjen: ‒ Kundene våre er opptatt av digitale og smarte løsninger. Vi har gått mer og mer bort fra papir og det meste går nå digitalt.

‒ I Partner Regnskap bruker vi kun markedsledende og nettbaserte systemer. Med regnskap, fakturering, lønn og prosjektverktøy i samme løsning blir hverdagen enklere for kundene våre. Via en app, kan du enkelt føre timer og sende inn bilag fortløpende, samme hvor du er i verden. Du tar bilder av kvitteringer som sendes direkte inn i systemet på appen. Enkelt og greit.

‒ Selv om det er mye mindre permer i hyllene både hos oss og ute hos kundene våre har vi fortsatt et lite utvalg kunder som synes det er trygt og godt å komme ned til oss og levere alt på papir. Det får de selvsagt lov til selv om vi anbefaler dem å gå over til digitale løsninger.

‒ Det er en enkel prosess å gå over til et digitalt regnskapsprogram.

Kostnadsbesparelser

Morten forteller at det kan være store økonomiske besparelser ved å bruke gode digitale løsninger for regnskapet. ‒ De digitale løsningene gjør arbeidet effektivt og gjør at vi bruker mindre tid slik at kundene kan spare penger.

Et digitalisert regnskap oppdateres kontinuerlig, og dette gir mye bedre innsikt i egne tall og kundene våre kan se hvordan det ligger an i nåtid. Regnskapet er mer strukturert og man slipper å ha en haug med papirer på kontoret, papir i bilen og noen papir hjemme, humrer Morten.

‒ Det er en enkel prosess å gå over til et digitalt regnskapsprogram. Vi setter det raskt opp, løsningen er brukervennlig og Parter Regnskap tilbyr opplæring for de som ønsker. Jeg har aldri vært borti noen som ikke har fått det til, sier Morten.

Mer tid til veiledning

Morten forteller at selv om mye nå er automatisert er det fortsatt lurt å ha en regnskapsfører. Blant annet fordi det er en del lover og regler som skal følges opp og frister som skal holdes. Partner Regnskap sitter også med mye kompetanse og erfaring. ‒ Nå når det meste går digitalt har vi mer tid til å ha fokus på veiledning og være mer delaktige i effektivisering av organisasjonen.

‒ Personlig synes jeg jobben min bare blir mer og mer spennende, jo flere digitale løsninger vi får. Det gir meg en mer variert arbeidsdag og mer tid til å drive med veiledning. Vi har mye å tilby når det gjelder veiledning. Vi jobber med helheten av driften til kundene våre, og kan være en nyttig sparringspartner.

Framtidens regnskapsbyrå

Morten forteller at han ikke tror at digitalisering betyr at framtiden til regnskapsbyråer er over, men at medarbeiderne vil få en annen arbeidshverdag: ‒ Ny teknologi og automatiserte løsninger skaper nye muligheter og vil nok endre hverdagen vår. For oss som regnskapsbyrå vil det bety at vi må holde oss oppdaterte på både det programtekniske så vel som lover og regler innenfor regnskap.

Bjørn Næss, daglig leder, Partner regnskap
Bjørn Næss
Daglig leder
Hos oss får du smarte systemer og personlig veiledning til din bedrift.